Magyar Péter szerint először számonkérték, amiért befogadtak ukrán menekülteket, aztán inkább odament volna Orbán kampányvideót csinálni

2024. február 14. – 22:06

Másolás

Vágólapra másolva

Két történet felelevenítésével reagált Magyar Péter, Varga Judit exminiszter exférje az ellene indított megafonos lejárató kampányra. Magyar ezekben az „eddig már sokszor felemlegetett személyről”, vagyis valószínűleg Rogán Antalról ír. Azt mondja, ezekkel a történetekkel szeretné bemutatni, milyen „a rendszer emberi (vagy embertelen) arca kicsiben.”

Az első történet szerint 2020 márciusában, a koronavírus-járvány idején a családjukkal nyilvánosan felajánlottak félmillió forintot a Szent László Kórház dolgozóit támogató alapítványnak. Azt mondja, azért tették nyilvánosan, hogy sokan kövessék a példájukat, és a kórház visszajelzése alapján ez meg is történt.

Ezután „pár órának se kellett eltelnie, és érkezett a telefon az eddig már sokszor felemlegetett személytől, hogy ezt hogy mertük megtenni, ez politikai öngyilkosság, mert ezzel azt üzenjük a közvéleménynek, hogy a kórházakban nincs elég forrás. Mert ugye van…”

A második történet két évvel később, az ukrajnai háború kitörésekor játszódik. Magyar szerint akkor felajánlottak félmillió forintot az egyik segélyszervezetnek, és befogadtak egy kárpátaljai menekült családot a házukban lévő üres lakásba. Ebben az esetben is felhívták őket, hogy ezt nem lett volna szabad előzetes egyeztetés nélkül.

Magyar szerint egy óra múlva ismét csengett a telefon, hogy ha már befogadtak egy családot, akkor elhoznák egy videós stábbal Orbán Viktort, hogy készítsenek egy Facebook-videót arról, hogy elbeszélget az ukrán családdal. Magyar azt mondja: megmondta ezt az ukránoknak, de ők egy órán belül összecsomagoltak, mondván, hogy nem akarnak videókon szerepelni, és az otthon maradt családtagjaikat ezzel veszélyeztetni.

A bejegyzést itt lehet megnézni:

Magyar Péter Novák Katalin köztársasági elnök és Varga Judit volt igazságügyi miniszter lemondásával egy időben jelentette be: lemond minden államhoz kötődő cégben betöltött pozíciójáról. Ezzel együtt beszólt Rogán Antalnak, azt mondta: „Egy percig sem akarok olyan rendszer részese lenni, amelyben az igazi felelősök nők szoknyája mögé bújnak, ahol Tónik, Ádámok és Barbarák vígan röhöghetnek a markukba, miközben gondolkodás nélkül feláldozzák azokat, akik ellentétben velük soha nem a saját anyagi érdekeikért, hanem a hazájuk érdekében és a honfitársaikért dolgoztak.”

Magyar másnap este a Partizánban alaposan beleszállt a NER-be, és annak számos alakjába, mindenekelőtt Rogán Antalba. Arról, hogy Rogán Antal éppen mikben van, itt írtunk hosszabban.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!