A bicskei gyerekotthon molesztált lakója: Iszonyatosan méltatlan és megalázó, hogy K. Endre kegyelmet kapott

2024. február 13. – 21:55

Másolás

Vágólapra másolva

Gyalázatos és szégyenteljes a K. Endrével szembeni kegyelmi döntés, „iszonyatosan méltatlan és megalázó” helyzetbe hozta az áldozatokat, mondta a bicskei gyerekotthon egyik molesztált lakója, Pop Mert az ATV Egyenes beszéd című műsorában. Szerinte itt még nem állt meg a történet, a háttérben több olyan dolog is van, aminek tisztázódnia kellene – idézi az Atv.hu.

Pop Mert 2002-től 2010-ig élt a bicskei gyermekotthonban, ezalatt őt is molesztálta a volt iskolaigazgató. Ő több társával együtt először számolt be a szexuális zaklatásokról, így szerepvállalása nagyban hozzájárult, hogy 2016-ban lelepleződött a pedofil igazgató. Novák Katalin pedig nemrég elnöki kegyelemben részesítette a szintén elítélt igazgatóhelyettest, aki az ügyek eltussolásában vállalt szerepet.

Korábban a Facebookon azt írta, áldozatként szeretné kifejezni Novák Katalin kegyelmi döntése miatti csalódottságát. Szerinte nemcsak személyes felelősségre van szükség, hanem a gyerekvédelmet valóban elősegítő intézkedésekre is, továbbá arra, hogy a hatalmat gyakorlók együttérzéssel és támogatással forduljanak az áldozatok felé.

Az Egyenes beszédben most elmondta: Novák Katalin és Varga Judit lemondását örvendetesnek tartja, de nem hiszi, hogy csak ők lettek volna érintettek az ügyben. Azt is mondta, hogy felkavaró, hogy Balog Zoltán is érintett az ügyben, és hogy köze lehet egy ilyen kegyelmi döntéshez úgy, hogy 2016-ban az Emberi Erőforrások Minisztériumának vezetőjeként még kivizsgálást ígért a gyermekotthonban történtekkel kapcsolatban.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!