Karácsony: Ez a kegyelmi ügy nem rendszerhiba, hanem maga a rendszer

2024. február 13. – 10:05

Másolás

Vágólapra másolva

Hosszú interjút adott a Népszavának Karácsony Gergely főpolgármester, aki szerint a köztársasági elnök csak akkor képezhet ellensúlyt, ha a nép közvetlenül választja meg.

Ez a kegyelmi ügy nem rendszerhiba, hanem maga a rendszer

– válaszolta a főpolgármester arra a kérdésre, hogy voksokra tudja-e váltani az ellenzék a bicskei gyerekotthon pedofil igazgatóját segítő K. Endre kegyelmi ügyét. Karácsony helyesnek tartja, hogy az ellenzéki pártok kiállnak a közvetlen köztársaságielnök-választásért. „Becsülöm azokat az embereket, akik saját politikai családjuk ellen kritikát tudnak megfogalmazni, ehhez a Fideszen belül különös bátorság kell” – mondta Magyar Péter kijelentéseivel kapcsolatban Karácsony Gergely.

Arra a kérdésre, hogy főpolgármestereként nem érzi-e úgy, hogy élére kellene állnia azoknak, akik szerint eljött a pillanat, Karácsony azt válaszolta: „Erre készülünk”.

Karácsony Gergely az interjúban az alábbi témákról beszélt még:

  • A Budapest-bérletről azt mondta, jó az irány, saját számításaik szerint 5 milliárd forint lehet a bevételkiesés miatta.
  • A Rákosrendezőn épülő új negyedről azt mondta, nem tárgyaltak róla a kormánnyal, a főváros mini-Dubaj helyett parkvárost látna ott szívesen.
  • Főpolgármesteri ciklusából a közösségi közlekedés fejlesztésére a legbüszkébb.
  • A Lánchíd-felújításról azt mondta: „Értem én, hogy a választás előtt cirkuszt kell csinálni, de legalább a porondot ne nekem kelljen adni hozzá!”.
Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!