Egy év tíz hónap letöltendő börtönre ítélték az Orosz Bernadettet brutálisan bántalmazó férfit

2024. február 12. – 11:28

Másolás

Vágólapra másolva

Elítélték a bíróságon Orosz Bernadett bántalmazóját, aki négy évvel ezelőtt olyan brutálisan összeverte a nőt, hogy az maradandó egészségkárosodást és súlyos egészségromlást szenvedett. Hétfőn nem jogerősen egy év tíz hónap letöltendő börtönbüntetést kapott – írja a Blikk.

Az ügyészség életveszélyt okozó testi sértés kísérlete és súlyos testi sértés kísérlete miatt emelt vádat a férfi ellen. Az előkészítő ülésen az ügyészség azt kérte, beismerés esetén a férfit ítéljék három és fél év börtönre, de ezt ő nem fogadta el.

Orosz Bernadett és későbbi bántalmazója 2018-ban ismerkedett meg egymással, kapcsolatuk a férfi féltékenysége miatt konfliktusos volt. K. Istvánt összesen három bántalmazással vádolták meg, ezek közül a legsúlyosabb 2019. november 9-én volt. A pár a bujáki honvédüdülőben vett részt egy rendezvényen, vacsora után az emeleti szobájukban az ittas férfi féltékenykedni kezdett, majd az így kialakult veszekedésben a homlokán megütötte a nőt, aki ezután kizárta őt a szobából. Később a férfi az ajtót betörve rárontott, és hosszasan bántalmazta.

Egy előző tárgyaláson a férfit képviselő ügyvéd azzal érvelt, hogy a bántalmazás jogi kategória, de hogy mi volt a bántalmazás következménye, azt csak egy különleges szakértelmű ember tudja megítélni. Ezen a ponton jelezte Orosz Bernadett, hogy szeretné elhagyni a tárgyalótermet. Lapunknak azt mondta: nem akarta magát újra traumatizálni.

Nem példa nélküli, hogy a bántalmazás és párkapcsolati erőszak áldozatai traumát szenvednek el a büntetőeljárásuk alatt. Miközben a jog minden eszközzel az igazság kiderítésén dolgozik, a sértettek gyakran érzik azt, hogy ismét áldozatok lesznek – csak immár nem a bántalmazójuk, hanem a rendszer áldozatai.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!