„A nők legnagyobb dicsősége az anyaság” – folytatja plakátkampányát a Mi Hazánk

2024. február 9. – 18:30

„A nők legnagyobb dicsősége az anyaság” – folytatja plakátkampányát a Mi Hazánk
Dúró Dóra, a Mi Hazánk elnökhelyettese és Téglásy Imre, az Anya-Ország Alapítvány alapítója – Fotó: Lakatos Péter / MTI

Másolás

Vágólapra másolva

„A nők legnagyobb dicsősége az anyaság” címmel plakátkampányt indított az anyaság népszerűsítésére az Anya-Ország Alapítvány Novák Előd, a Mi Hazánk országgyűlési képviselőjének támogatásával – jelentette be Dúró Dóra, a Mi Hazánk országgyűlési képviselője.

A párt elnökhelyettese elmondta, hogy miután januárban az apai értékekre hívták fel a figyelmet országszerte 50 óriásplakáton, most az hirdetik majd: „a nők legnagyobb dicsősége az anyaság” és „a gyermek áldás”. Dúró hozzátette: mindkét kampányt Novák Előd erre a célra felajánlott képviselői fizetéséből finanszírozzák.

„Soha nem született Magyarországon olyan kevés gyermek, mint tavaly, miközben a korábbi 1,59-ről 1,5-re esett a termékenységi arányszám, az évtized végére mintegy 170 ezerrel csökken a szülőképes korú nők száma” – mondta Dúró. Szerinte nem csak Magyarország, hanem Európa feladata is, hogy beillessze a hagyományos családmodellt a modern világba, egy „családellenes társadalomban”. Az MTI tudósítása szerint a képviselő arra is kitért, hogy szükségesnek tartják:

nyugdíj megállapításakor is vegyék figyelembe, ki és hány gyermeket nevelt fel.

Dúró Dóra szerint a progresszió jegyében család elleni támadások zajlanak, emellett pedig olyan ideológiák jelentek meg, amik a gyerekvállalást rosszként állítják be.

Novák Előd tavaly jelentette be, hogy felajánlja éves képviselői fizetését, a pénzből anyaotthont és kismama-szépségversenyt is támogatna. Ebből a pénzből finanszírozták januárban „A legférfiasabb dolog az apaság” elnevezésű plakátkampányukat, ezt váltja most az anyaságot népszerűsítő.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!