A legférfiasabb dolog az apaság – képviselői fizetéséből indított plakátkampányt Novák Előd

2024. január 5. – 13:25

A legférfiasabb dolog az apaság – képviselői fizetéséből indított plakátkampányt Novák Előd
Fotó: Patakfalvi Dóra / Telex

Másolás

Vágólapra másolva

A legférfiasabb dolog az apaság – A gyermek áldás címmel társadalmi célú óriásplakát-kampányt indított Novák Előd országgyűlési képviselő, a Mi Hazánk alelnöke.

A képviselő a Telexnek elmondta, hogy az óriásplakát-kampány szerte az országban zajlik majd, amit az az Anya-Ország Alapítvánnyal együttműködve valósítanak meg. Felidézte, hogy egy évi képviselői jövedelmét ajánlotta fel „közhasznú missziókra”, ennek eleme egy anyaotthon létrehozása is. Novák szerint a kormány sajnos nem költ állami pénzből a „gyermekvállalás egyéni és nemzetgazdasági fontosságát hangsúlyozó, kedvcsináló kampányra”, ehelyett kormánypropagandát folytat.

A kampány része, hogy minden megyében plakátokon, továbbá citylight felületeken és megaplakátokon is buzdítanak a gyermekvállalásra. A politikus szerint hazánk legnagyobb problémája a demográfiai helyzet, melynek megváltoztatása nélkül „nemcsak kisebbséggé válhatunk saját hazánkban, hanem a nyugdíjrendszer sem lesz fenntartható”. Kiderült:

Januárban a férfiakat, februárban a nőket célozza majd a kampány.

„Ha a cigányság titkosított népességrobbanását leszámítjuk, akkor Magyarországon a családokban már átlagosan csak alig több, mint egy gyermek születik, azaz a magyarság generációnként szinte megfeleződik” – állítja az országgyűlési képviselő.

Novák Előd személyesen tekintette meg az egyik plakátot a Déli pályaudvarnál – Fotó: Patakfalvi Dóra / Telex
Novák Előd személyesen tekintette meg az egyik plakátot a Déli pályaudvarnál – Fotó: Patakfalvi Dóra / Telex

Arra buzdította „tehetősebb” képviselőtársait, hogy ajánlják fel ők is fél vagy egy évi fizetésüket jótékony célra. Az MTI tudósítása szerint Téglásy Imre, az Anya-Ország Alapítvány alapítója arról beszélt, „modellértékű anyaotthont szeretnének létrehozni annak érdekében, hogy az elmagányosodott, szociálisan válsághelyzetben lévő anyák ne pusztítsák el gyermeküket”. Novák Előd tavaly jelentette be, hogy felajánlja éves képviselői fizetését, a pénzből anyaotthont és kismama-szépségversenyt is támogatna.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!