Novák Előd felajánlja éves képviselői fizetését, a pénzből anyaotthont és kismama-szépségversenyt is támogatna

2023. december 7. – 12:30

Másolás

Vágólapra másolva

Többek között egy anyaotthon létrehozására és kismama-szépségversenyre ajánlja fel jövő évi képviselői jövedelmét Novák Előd, a Mi Hazánk politikusa, írja az MTI. Novák Előd fizetése havonta bruttó 2,16 millió forint, szóval ez éves szinten bruttó 25,92 millió forintos felajánlást jelent. Viszont mivel minden évben márciustól emelkedik a képviselői tiszteletdíj, ez az összeg még magasabb lesz. A képviselői alapilletményt az előző évi átlagkereset háromszorosában állapítja meg a jogszabály. Novák egy már létező alapítványon keresztül fog támogatást adni, és ugyanerre kéri tehetősebb képviselőtársait is.

Novák Előd szerint nagyon sok vágyott gyermek azért nem születik meg Magyarországon, mert az állam nem nyújt segítséget a válsághelyzetbe került nőknek. „Szeretném meghirdetni, hogy a gyermek áldás, és a legférfiasabb dolog az apaság” – mondta a politikus a budapesti sajtótájékoztatóján.

Szerinte a nőknek támogatásra van szükségük annak érdekében, hogy „a magukat és állapotukat terhesnek érző édesanyák sokkal inkább várandósnak, vagy már-már áldottnak érezzék magukat”.

Novák az összegből „kedvcsináló jelleggel” kismama-szépségversenyt és a demográfiai helyzetet bemutató óriásplakát-kampányt támogatna, de tervei között szerepel az örökbefogadás propagálása is a magzati élet védelmében.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!