Gyárfás a Telexnek: Életemben ekkora ütést nem kaptam, mégis hálás vagyok a bírónak

Legfontosabb

2024. február 8. – 18:07

Másolás

Vágólapra másolva

Külön reagált a Telexnek Gyárfás Tamás egykori úszóelnök, akit csütörtökön hét év fegyházbüntetésre ítéltek Fenyő János meggyilkolásának ügyében. Gyárfás kitart ártatlansága mellett, szerinte az ítélet egy paradoxon, egyfajta húzd meg, ereszd meg, mivel egyrészt fegyházra ítélték, másrészt viszont nem tartóztatták le, és még méltatták is a tárgyalóteremben.

Gyárfás Tamás a tárgyalásán január 30-án – Fotó: Melegh Noémi Napsugár / Telex
Gyárfás Tamás a tárgyalásán január 30-án – Fotó: Melegh Noémi Napsugár / Telex

A Telexnek azt mondta, bízik benne, hogy másodfokon más ítélet születik, és „győz az igazság”. Az ítéletről lapunknak azt írta:

„Életemben ekkora ütést nem kaptam. A bírói ítélet számomra olyan volt, mint egy atomcsapás. Micsoda ellentmondás! A tárgyalóteremből végül úgy jöttem ki, hogy Póta Péternek hálás vagyok, hiszen az ügyész azt kérte, hogy azonnal kezdjem meg fegyházbüntetésem letöltését.

A súlyos ítéletet hozó bíró azonban közölte, hogy esetemben nem kell tartani a szökéstől, hiszen arra korábban is módom lehetett volna, azt sem tartja indokoltnak, hogy nyomkövetőt kapjak, vagy lakhelyelhagyási tilalmat rendeljen el. Méltatta eddigi hazai és nemzetközi eredményeimet.

Az elsőfokú ítélet a másodfokú meghozataláig megbélyegzett, porig lesújtott, ennek ellenére a bírónak a tárgyalóteremben köszönetet mondtam. Várjuk írásban az ítéletet, melynek alapján elkészülhet a fellebbezés, amelyről ki tudja, mikor döntenek.”

A Fenyő-gyilkosságról itt írtunk bővebben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!