Megpróbálták megkeresni a hivatalosan egy hete elindult Szuverenitásvédelmi Hivatalt, nem jártak sikerrel

2024. február 7. – 20:54

Másolás

Vágólapra másolva

A lehető legnagyobb titoktartás mellett dolgozik, ha dolgozik a hivatalosan egy hete működő Szuverenitásvédelmi Hivatal, legalábbis erre utal, hogy a szervezetnek se címe, se elérhetősége, se honlapja nincsen – írja az RTL. A tévécsatorna megpróbálta megkeresni a hivatalt, de nem jártak sikerrel.

Tavaly év végén fogadta el a parlament a szuverenitásvédelmi törvényt, ami miatt azóta uniós kötelezettségszegési eljárás indult Magyarország ellen. A törvénnyel papíron létrehozták a Szuverenitásvédelmi Hivatalt, amelynek élére januárban Novák Katalin köztársasági elnök kinevezte Lánczi Tamást. Ő korábban a Figyelő főszerkesztője volt, amikor a lap egy „Soros-listát” tett közzé random összeválogatott civilekről, politikusokról, újságírókról és aktivistákról.

A hivatal február elején papíron elkezdte a munkáját, de erről ma még csak annyit tudunk, hogy Lánczi Tamás havonta ötmillió forintot keres, és szívesen nyilatkozik a sajtóban. Az RTL megpróbálta megkeresni őket, az interneten találtak is egy budai címet, de ott nem volt semmi ilyesmi. A hivatal Facebook-oldalán címnek a Parlament címe van megadva.

Ezenkívül a csatorna szerint:

  • nincs telefonszámuk;
  • se emailcímük;
  • és Facebookon se lehet üzeneteket küldeni nekik.

A Szuverenitásvédelmi Hivatalról itt írtunk bővebben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!