K. Endre: „Nem én írtam a kérelmet”

2024. február 6. – 15:32

Másolás

Vágólapra másolva

Kedden a 444.hu találkozott K. Endrével, a bicskei gyermekotthon korábbi igazgatóhelyettesével, akit korábban három év négy hónapos börtönbüntetésre ítéltek, mert a pedofil igazgató bűntársaként megpróbálta rávenni a gyerekeket, hogy vonják vissza a feljelentéseiket. Ő az aki tavaly titokban köztársasági elnöki kegyelmet kapott Novák Katalintól. Mi ebben a cikkünkben szedtük össze, mit lehet tudni K. Endréről, és mennyi alapja lehet a fideszes kapcsolatokról szóló híreknek.

A bicskei gyerekotthon korábbi igazgatóhelyettese egyetlen tényszerű dolgot mondott az újságíró kérdéseire, ami az volt, hogy nem ő írta a kérelmet a köztársasági elnökhöz, és „nem tud erről nyilatkozni”. A másik konkrétum, amit mondott, hogy még korainak tartja a nyilatkozást.

A beszélgetés máskülönben kitérő válaszok sorozata. Íme néhány:

– Elég sokan megkérdőjelezik most azt, hogy ebben az esetben ön jogos kegyelmet kapott, miután a pedofil ügyben megpróbálta hamis tanúzásra rávenni a fiatalokat. Ön szerint jogos kegyelmet kapott?
– Sajnálom, most nem tudok nyilatkozni. Eljön majd az idő.

Mikor fogja ezt majd nem korainak tartani?
– Az idő és a jóisten eldönti majd. Ennyit szerettem volna mondani. Szeretne még kérdezni valamit?

Megkeresték önt az áldozatok az elmúlt napokban? Beszélt ezekkel a fiúkkal?
– Sajnos nem nyilatkozom. Sajnálom.

Beszélne velük? Mit mondana nekik?
– Nem tudom azt, hogy mit mondanék, ha esetleg beszélnék velük. De erről nem fogok nyilatkozni. Nem szeretnék nyilatkozni.

A beszélgetés leirata a 444-en olvasható.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!