Mégsem rúgták ki az óbudai óvónőt, aki Mauglinak nevezett egy autista kisfiút

2024. február 2. – 22:57

Másolás

Vágólapra másolva

Nem ismerhette meg az Észak-Budapesti Tankerületi Központ belső vizsgálatának eredményeit annak az 5 éves, ép értelmű autista fiúnak az anyja, akivel egy táskájába rejtett diktafon felvétele szerint nem bántak megfelelően az egyik óbudai óvodában, derítette ki az RTL Híradó.

Az ügyről akkor olvashattak először, amikor egy riportban bemutatták az összesen két és fél órás felvétel részleteit. Ezeken többször Mauglinak nevezték és kiabáltak az Áden nevű fiúval az óbudai óvodában. Anyja először az intézmény vezetőjéhez fordult, majd amikor elküldte neki a hangfelvételt, kirúgtak két óvónőt, de a harmadik, aki Mauglinak nevezte a gyereket, megtarthatta állását.

Áden anyja levelet küldött a tankerületnek, hogy magyarázatot kérjen a döntésre, ám az ezzel kapcsolatos kérdésére nem kapott választ, ezért rendőrségi feljelentést tesz az ügyben.

Az RTL megkeresésére a tankerület azt válaszolta, hogy a vizsgálat végén az ügy minden szabálytalanságot elkövető résztvevőjével szemben arányos intézkedéseket tettek, a harmadik óvónőt pedig figyelmeztették, ugyanakkor a vizsgálat részletei nem nyilvánosak.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!