Mauglinak hívtak egy autista gyereket egy óbudai óvodában, az anyja hangfelvételt készített

2024. január 29. – 20:52

Másolás

Vágólapra másolva

Bántó hangnemben, kiabálva és káromkodva beszéltek az óvónők egy ötéves ép értelmű, de nem beszélő, autizmussal élő kisfiúval az egyik óbudai óvodában, derült ki abból a hangfelvételből, amelyet a gyerek anyja készített a fia táskájába rejtett diktafonnal. A felvételből részleteket bemutató RTL Híradó riportjában hallható, hogy az óvónők két és fél óra alatt egyszer sem szólnak kedvesen az Áden nevű gyerekhez, sőt az egyikük azt mondja neki:

„Hagyd már abba! Ezzel mit csinálnak a fejlesztésen, ott nem kell ülni? Ott nem kell 25 percig ülni a szájbab.szott logopédián?”

A gyerek anyja azt állította: korábban érezte, hogy a gyerek nyugtalan és viselkedése megváltozott, ezért próbált beszélni az óvoda igazgatónőjével. Eleinte nem érte el telefonon, és előfordult, hogy több mint két órán át várakozott az irodája előtt, hogy megkérje, tegye át a fiát egy másik csoportba. Hozzátette, az igazgatónő csak akkor hívta vissza, amikor kiderült, hogy hangfelvételt készített arról, hogy kegyetlenül bánnak a fiával az óvónők.

Az RTL megkereste az Észak-Budapesti Tankerületi Központot, ahonnan azt a tájékoztatást kapták, hogy az esetet kivizsgálták, és mindkét óvónő munkaviszonyát azonnal megszüntették.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!