Várkonyi Andrea: A férjem érzelmi intelligenciáját tanítani kéne

2024. február 1. – 09:41

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

„Akik a férjemet politikai célpontnak gondolják, azok egyúttal engem is bántanak” – mondta a Story Magazinnak Várkonyi Andrea, aki a lap csütörtöki számában megjelenő interjúban a magánéletéről és a Mészáros Lőrinccel való kapcsolatáról is elárult néhány részletet. Az interjú előzeteséről ebben a cikkben írtunk.

Várkonyi azt mondta, hogy Mészáros Lőrinc nem miatta vált az előző feleségétől, Kelemen Beatrixtól. „A felesége kezdeményezte a válást 36 évnyi házasság után, amikor mi még épphogy csak ismertük egymást munkából kifolyólag. A sorrend azért fontos, mert a családjába való megérkezésem nehezebb lett volna, ha miattam válnak el” – mondta Várkonyi, aki hozzátette: „Tudtuk, hogy ennek lesz hírértéke, de nem is ettől tartottam, sokkal jobban féltem attól, hogy frissen elváltként mennyire tud mélyen belemenni egy új kapcsolatba.”

Várkonyi szerint nagyon kevés kapcsolat tud úgy működni, ha a nőnek jobb az egzisztenciája, mint a férfinak. „Ezt mondjuk ki, és ne legyünk álszentek. Kevés férfi önérzete viseli el, ha a nő tehetősebb. Igen, az számomra is szempont volt, hogy a párom életszínvonala ne térjen el jelentősen lefelé az enyémtől, de az nem, hogy ennyivel magasabb legyen” – mondta. Állítása szerint nem a pénz miatt ment hozzá az ország egyik leggazdagabb emberéhez. „Hosszú éveken át és az alatt a két és fél év alatt, amíg egyedül, vagyis a lányommal éltem, bebizonyítottam, hogy elég jól megállok a lábamon. Szóval nem pénzre vágytam, hanem egy igazán jó kapcsolatra.”

Azt mondta, a mindennapok szintjén szerinte nem sokat változott az élete, azt kivéve, hogy „egy fantasztikus házasságban él” „Olyan új dimenzióba kerültem egy érett, magas érzelmi intelligenciával rendelkező férfi mellett, amire a korábbi kapcsolataiban nem volt példa” – mondta Várkonyi. És hogy szerinte milyen ember valójában a férje?

„Kevesen ismerik igazán, a feleségeként azt kell mondjam, hogy az a Mészáros Lőrinc, akit hosszú évek fáradságos munkájával a sajtó és a különböző rosszakarók az emberek elé tártak, az a Mészáros Lőrinc a valóságban nem létezik. Annak a Mészáros Lőrincnek egyszerűen nincs köze ahhoz az élő emberhez, aki a férjem, akinek az érzelmi intelligenciáját tanítani kéne, aki borzasztóan higgadt és bölcs, és akit szeretnek és tisztelnek a vele dolgozók. És tudjuk, hogy a tiszteletet ki kell érdemelni.”

Várkonyi azt is elmondta, hogy a hírekkel ellentétben a férje nem esett át gyomorszűkítő műtéten, nincs gyomorgyűrűje, és nem is beteg. „Húszéveseket megszégyenítő a laboreredménye, heti háromszor edz, és minden étkezéskor a fele ételnek csak a felét eszi meg. Önszántából kezdett el fogyókúrázni nem sokkal azelőtt, hogy egymásba szerettünk” – tette hozzá.

Várkonyi azt is elárulta az interjúban, hogy nemrég volt 28 hónapja, hogy összeházasodtak. „Kora reggel elutazott, de mire fölkeltem, már várt az SMS, a nappaliban pedig ott volt 28 szál vörös rózsa. Mindig annyi, ahány hónaposak vagyunk.”

Azt is kiemelte, hogy milyen sokat szoktak jótékonykodni, állítása szerint tavaly összesen majdnem 17 milliárd forintot ajánlottak fel jótékony célra magánemberként és cégcsoportszinten, és ennek csak töredékét hozták nyilvánosságra. Egy példát viszont megemlített: „Majka nemrég felhívott, hogy támogat egy ózdi gyerekfocicsapatot, akiknek szükségük lenne felszerelésre, tudok-e segíteni. Tudtam, és óriási boldogságot okoztunk. Ennek lehetett volna hangos PR-értéke, de nem ez volt a fontos.”

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!