Két balatoni nyaralót és 118 millió forintot bukott tavaly Matolcsy György

2024. február 1. – 02:13

Másolás

Vágólapra másolva

Pocsék évet zárt a kormánnyal többször is nyíltan hadakozó Matolcsy György jegybankelnök pénzügyileg, legalábbis a csütörtök hajnalban közzétett vagyonnyilatkozata szerint. Nincs már meg Matolcsy balatonakarattyai háza és a 2022-ben örökölt csopaki üdülője sem. Azt nem tudni, hogy mi lett a két ingatlan sorsa, de a jegybankelnök megtakarításai nemhogy nőttek volna, hanem

118 millió forinttal még csökkentek is.

A tavaly januárban leadott vagyonnyilatkozatában összességében 238 millió forintos megtakarításról (118,3 millió forint államkötvényben, 100 millió takarékbetétben, 19,6 millió bankszámlán) számolt be.

A mostani dokumentumba „csak” 120 milliós megtakarítást (25 millió állampapírban, 30 millió takarékbetétben, 65 millió bankszámlán) írt be a Magyar Nemzeti Bank elnöke.

Polt Péter legfőbb ügyész nem panaszkodhat. Megmaradt mind a hét ingatlanja, köztük a 2022-ben vásárolt lakása az osztrák síparadicsomban, Bad Kleinkirchheimben. Vagyonnyilatkozata alapján 10 millió forinttal több van a bankszámláján (19 millió forint), mint tavaly ilyenkor, és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem oktatójaként is jobban keres, mint tavaly: már a bruttó 1 és 5 millió forint közti jövedelmi sávot kellett bejelölnie.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!