A provokatív kérdéseivel éket ver magyar és magyar közé – válaszolta az államtitkár Vadai Ágnesnek

2024. január 30. – 12:11

A provokatív kérdéseivel éket ver magyar és magyar közé – válaszolta az államtitkár Vadai Ágnesnek
Ágh Péter, az Építési és Közlekedési Minisztérium állami beruházások társadalmi koordinációjáért felelős államtitkára – Fotó: Vasvári Tamás / MTI

Másolás

Vágólapra másolva

Márciustól ingyen utazhatnak a helyközi járatokon a határon túli magyarok Magyarországon – írta a Szabad Magyar Szó pár napja, miután a lap rákérdezett a MÁV-nál, hogy a márciustól életbe lépő változások hogyan érintik majd a magyar igazolványt használókat. A magyar igazolvánnyal eddig évente négyszer lehetett 90 százalékos kedvezménnyel utazni Magyarországon belül, ez márciustól ingyenessé válik.

Vadai Ágnes DK-s képviselő írásban érdeklődött Lázár János építési és közlekedési miniszternél, hogy magyar személyivel is ingyenes lesz-e a közlekedés a helyközi járatokon. A miniszter a válaszadás lehetőségét lepasszolta államtitkárának, a volt Fidelitas-elnöknek, Ágh Péternek.

„A polgári kormány politikájának középpontjában a kezdetektől fogva a magyar emberek és a magyar nemzet egysége áll, mely egységbe a határon túli magyarok is beletartoznak” – fogalmazott a válaszban Ágh. Az államtitkár szerint ebben a kérdésben a DK álláspontját nem kell bemutatni, hiszen rendre nemet mondanak a határon túl élőkre. „Nemet mondtak rájuk 2004-ben és nemet mondanak rájuk most is. Ezt bizonyítja a Tisztelt Képviselő Asszony jelen provokatív és feszültségkeltő kérdésével, mellyel csak éket ver magyar és magyar közé”.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!