Századosként a csádi katonai misszió előkészítésén dolgozik Orbán Gáspár

2024. január 25. – 18:41

Századosként a csádi katonai misszió előkészítésén dolgozik Orbán Gáspár
Orbán Viktor családja a parlamentben 2018-ban – Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI

Másolás

Vágólapra másolva

A honvédelmi miniszter kabinetjének tagjaként a csádi katonai misszió előkészítésében vesz részt Orbán Viktor fia, Orbán Gáspár. Ez Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter Indexnek adott interjújából derült ki. Ahogyan az is, hogy Orbán Viktor fia jelenleg századosi rangban szolgál a hadseregben.

A lap szerint Orbán Gáspár halálhírét keltik a közösségi médiában. Ennek apropóján kérdeztek rá, hogy hol és milyen rendfokozatban szolgál a miniszterelnök fia. A honvédelmi miniszter úgy fogalmazott:

„Orbán Gáspár katonatiszt, méghozzá egy kiválóan képzett, az egyesült királyságbeli sandhursti akadémián is képesítést szerzett magyar katonatiszt. Odamegy, ahová a parancs szerint mennie kell. Én rendeltem ki összekötő tisztnek. Ez egy hadsereg, nem kívánságműsor, és ő feladatot teljesít.”

Orbán Gáspár speciális jogi ismeretével és nyelvtudásával indokolta a miniszter, hogy miért vezényelte át alakulatától a miniszteri kabinethez. A közösségi médiában keringő híresztelésekre reagálva pedig azt mondta, hogy:

„A százados úr kiváló egészségnek örvend.”

Orbán Gáspár 2019-ben vonult be a hadseregbe. Az év júniusában tette le az esküt a szolnoki MH 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Dandár kiképzőszázadánál. Az eseményen jelen volt a miniszterelnök is. Minderről a Szolnok TV számolt be akkor, de a videót és az eskütételt megörökítő galériát nem sokkal később leszedték.

A miniszterelnök fia 2020-ban végezte el a brit katonai elit iskola, a Sandhurst Royal Military Academy (RMAS) 9 hónapos, közel 40 millió forintba kerülő képzését. Ehhez tanulmányi szerződést kellett aláírnia, amiben vállalta, hogy 5 évig itthon szolgál a honvédelmi minisztérium támogatásáért cserébe.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!