Knézy Jenő távozik a győri önkormányzat médiacégének éléről

Legfontosabb

2024. január 25. – 15:06

Sudár Ágnes
Sudár Ágnes
Győri tudósító

Másolás

Vágólapra másolva

Értesülésünk szerint csütörtökön lemondott vezérigazgatói posztjáról Knézy Jenő, aki a győri médiacéget vezette eddig.

„Elsősorban kollégaként, nem vezérigazgatóként érkezett. Kihívásként fogja fel az új megbízatását. Nem szereti a nagyvárosi nyüzsgést, és egy picit győri is lenne” – ezekkel a mondatokkal jelentette be Győr önkormányzati médiacége három és fél éve, hogy új igazgató irányítja a tévét, rádiót, hetilapot és online portált is magába foglaló Győr+ Médiát.

Az idézett cikkből kiderült, hogy Knézyt Győr fideszes polgármestere, Dézsi Csaba András kérte fel, és „bár derült égből villámcsapásként” érte a dolog, elfogadta az ajánlatot.

A GyőrPluszt az ellenzék sokszor nevezte – nevezi – lakájmédiának, vagy Dézsi Csaba András saját felületének, és mivel a kampány Győrben Borkai Zsolt megjelenésével gyakorlatilag már hónapok óta tart, ebből a Győr+ médiumai sem maradtak ki. Jelentek már meg lejárató cikkek, amelyekre korábban nem nagyon volt példa, és azzal is nehéz vitába szállni, hogy a kiadványokban messze a legtöbbet a polgármester szerepel. Ellenzéki névvel legtöbbször akkor találkozhat az olvasó, ha a politikus céltáblává vált.

Úgy tudjuk, Knézy Jenő először a városházán, Dézsinél jelentette be a lemondását, majd a döntését a szerkesztőséggel is közölte.

A GyőrPluszban közölt búcsúcikkben úgy fogalmazott, hogy „aki ismer engem, az tudja, hogy nagyon tudok lelkesedni feladatokért és olyankor semmi sem számít, elmegyek a falig. Most viszont az Élettől kaptam egy jelzést, mert olyan széles körű területen mozogtam és annyi feladatom volt, ami már az egészségem rovására mehet. Magyarul, sok volt ez már együtt és a szervezetem jelzett, hogy muszáj lesz lassítani, ezt nem lehet tovább így csinálni.”

Knézy Jenő 2020 októberétől volt vezérigazgató a médiacégnél.

A Telex fontosnak tartja, hogy az egész ország területéről szállíthasson az olvasóinak sztorikat, ezért közlünk gyakran vidéki riportokat. Mivel minden térséget nem tudunk lefedni budapesti szerkesztőségünkkel, keressük az együttműködést vidéki újságírókkal, és fokozatosan országos tudósítói hálózatot szeretnénk kiépíteni. Ez a cikk is egy ilyen együttműködés keretein belül készült.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!