Vitézy méltatlannak tartja, hogy a Párbeszéd egy Orbán Ráhellel készült fotóval támadja

2024. január 23. – 11:22

Másolás

Vágólapra másolva

Vitézy Dávid méltatlannak tartja, hogy a Párbeszéd-Zöldek egy személyeskedő és manipulatív fotóval próbálja őt lejáratni – többek között erről, és a BKK hétfői és pénteki járatritkításairól is beszélt Vitézy az ATV Egyenes beszéd című műsorában hétfő este.

Az ügy előzménye, hogy hétfőn jelent meg Ungár Péter LMP-társelnök indexes véleménycikke, amiben arról írt, hogy Karácsony Gergely nem jó főpolgármester-jelölt, mert nem foglalkozik eléggé a város ügyeivel. „Konfliktust posztokban vállal, a város ügyei untatják” – írta Ungár.

A Párbeszéd-Zöldek nem hagyta szó nélkül a cikket, és egy olyan fotót osztottak meg, amin az LMP által főpolgármester-jelöltnek javasolt Vitézy Dávid Orbán Ráhel társaságában látható a 2015-ös Sziget Fesztiválon. A fotót azonban megvágták, ugyanis az eredeti képen Risztov Éva olimpiai bajnok úszó is szerepel.

„Az, hogy tíz évvel ezelőtt egy fesztiválon Risztov Éva úszónő milyen felvételt készített velünk… Nem erről szól ez a kérdés, a járatritkítás azért problémás, mert az utasoknak többet kell várni a buszra, nem fognak fölférni, rosszabb lesz a budapesti közösségi közlekedés. Erre ilyen személyeskedő válaszokat adni szerintem méltatlan, én biztos nem szeretnék egy ilyen játékban részt venni” – idézte a 24.hu az Orbán-kormány volt közlekedési államtitkárát.

„Az történt, hogy lebuktak ezzel a járatritkítással kapcsolatban, semmilyen kommunikáció nem volt. A Közlekedő Tömeg nevű civil szervezet vette észre, hogy egy komoly járatritkítás történik. Ezután ismerte el a BKK egy közleményben, hogy ritkábban járnak a járatok, és jöttek ezzel a magyarázkodással, hogy az otthoni munka miatt döntöttek így” – mondta Vitézy, hozzátéve, hogy ő sem tudja pontosan, hogy milyen okok állnak a menetrend átalakítása mögött.

Kifogásolta, hogy az ügyben nem folyt társadalmi egyeztetés, pedig a jogszabály ezt kötelezővé tennék, és azt javasolta Karácsony Gergely főpolgármesternek, hogy vonja vissza a BKK járatritkításait. Vitézy azt is elmondta, egyelőre nem döntött arról, hogy elfogadja-e az LMP felkérését főpolgármester-jelöltnek, azt viszont elismerte, hogy vannak budapesti ambíciói.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!