A városháza lemodellezte, hogyan nézne ki Budapest látképe a Rákosrendezőn épülő mini-Dubajjal

2024. január 23. – 15:00

Másolás

Vágólapra másolva

Nagyon máshogy nézne ki Budapest panorámája, ha a kormány tervei szerint 240 méter magas tornyokat húznának fel Rákosrendezőn. A városháza lemodellezte, hogyan nézne ki Budapest látképe az épülő mini-Dubajjal. A képeket a Válasz Online tette közzé.

Fotó: Fővárosi Önkormányzat
Fotó: Fővárosi Önkormányzat

Panoráma a Gellért-hegyről:

Hősök tere:

Fotó: Fővárosi Önkormányzat
Fotó: Fővárosi Önkormányzat

Mini-Dubajként, illetve Lázár János megfogalmazásában már maxi-Dubajként híresült el az a beruházás, amit a kormány kezdett el tervezni az 1,3 millió négyzetméteres (130 hektár) barnamezős területre, Rákosrendezőre. A kormány egy dubaji üzletemberrel kezdett el tárgyalni a Rákosrendező helyére tervezett új városnegyed felépítéséről. A világ legmagasabb épületének számító 828 méteres Burdzs Kalifát is felépítő Mohamed Alabbar irodákat és luxuslakásokat álmodott meg a területre. Tavaly arról volt szó, hogy a többek között egy vagy több 220-240 méteres felhőkarcolót is felhúznának.

A fővárosnak régóta vannak ciklusokon és főpolgármestereken átívelő tervei ugyanerre a területre. Karácsony Gergelyék Parkváros néven hoznának létre új városrészt Rákosrendezőn. Terveikben nyolc-tízezer lakás, irodaházak, közepén egy hatalmas park és egy saját, a Rákos-patokból duzzasztott tó is szerepel. Karácsony Gergely azt mondta: a magasabb házakkal nincs feltétlenül problémájuk, de maximum 90 méternél megállnának.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!