Orbán főtanácsadója: Sosem folytatunk negatív kampányt, azt a baloldal szokott

2024. január 18. – 10:02

Másolás

Vágólapra másolva

Nem kellett hosszasan győzködni Orbán Viktort, hogy felmenjen a TikTokra. Az egyik főtanácsadója szerint a miniszterelnök „átlátja a helyzetet, ráadásul mivel jó a lényeglátása, képes röviden, közérthetően fogalmazni, és jó humorérzéke van. Nyitrai Zsolt úgy tapasztalja, hogy fekszik Orbánnak a TikTokra és Facebookra jellemző megszólalási forma, „könnyen ráérez a dolgok ízére”.

A kiemelt társadalmi ügyekért felelős miniszterelnöki biztos – akinél Orbán szerint még egy mosógépet is könnyebb eladni – több mint húsz éve országgyűlési képviselő, évek óta dolgozik a miniszterelnök mellett tanácsadóként. Tavaly könyvet írt a politikai kulisszatitkokról Ómolnár Miklóssal, a Mediaworks bulvár- és magazinüzletágának igazgatójával Csakazértis címmel, és ennek apropóján készített velük interjút a Mandiner.

A kormánypárti képviselő szerint nincsenek kommunikációs problémái a Fidesznek, a miniszterelnök is „lépést tud tartani a változásokkal; önazonos módon tudunk megújulni úgy, hogy hűek maradunk az elveinkhez”.

„Sosem folytatunk negatív kampányt, azt a baloldal szokott”

– jelentette ki Nyitrai. „A negatív kampány mindig hazugságra épül, ehelyett mi szembesítünk, a választópolgároknak megmutatjuk azt, hogy akár Gyurcsány Ferenc, akár más baloldali politikus mit tett, milyen döntéseket hozott, amikor az övé volt a kormányzati felelősség”.

Megkérdezték Nyitraitól azt is, hogy mi lett volna, ha 2002-ben a Fidesz nyeri a választást. „Ahogy egy kedves barátom szokta mondani, ez történelmietlen felvetés. Nem így alakult, amiből sokat tanultunk mi és a miniszterelnök is. Megtanultuk, hogy pusztán eredményes kormányzással nem lehet választást nyerni, hanem meg kell mutatni, hogy az ellenfél amikor kormányon volt, milyen döntéseket hozott, és hogyan érintették a társadalmat”.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!