Ember, most jöttem a TikTokra! – büszkélkedett Orbán a fél éve létező fiókjával

2023. július 24. – 18:14

Másolás

Vágólapra másolva

Tovább erősít a közösségi médiában a miniszterelnök: azután, hogy 2010-ben csatlakozott a Facebookhoz, 2023-ra eljutottunk oda, hogy fél éve aktív fiókjáról bejelentette: Már TikTokon is.

Viktor_a_tiktokon

– azaz: Viktor, alulvonás, a, alulvonás, tiktokon. Ez lett a 60 éves korában TikTok karrierbe kezdő Orbán oldalának neve. Az nem világos, hogy a miniszterelnök miért csak most büszkélkedett el azzal, hogy már TikTokon is rövid videókkal támad: az első bejegyzését már tavaly decemberben feltöltötték.

„Ember, most jöttem a TikTokra”

– mémesítette Orbán a Telex-videójából azóta gyakorlatilag szállóigévé vált „Ember, most jövök a templomból” mondatot legfrissebb posztjában. „Fönt van TikTokon?” – kérdezik a videóban, „Próbálkozom. Megjöttem.” – érkezik a válasz.

Orbán valóban a „készbe érkezett”, mert a TikTokja egyébként az elmúlt fél évben is aktív volt, van is több mint 15 ezer követője. Született Tusnádfürdőről veretős tartalom, van Tom és Jerryvel illusztrált infláció letörés, de akad Sweet Home Alabamával aláfestett disznóvágás is.

Könnyen lehet, hogy a miniszterelnök megirigyelte miniszterei TikTok sikereit és azért kezd komolyabb posztolásba az oldalon. Az új igazságügyi miniszter, Tuzson Bence fekete öves profi a felületen, igaz eddig nem politikai jellegű tartalmakkal aratott, és mintha mostanában kevesebb ideje is jutna erre. De a kormány TikTok-mestere mégis maga a kormányszóvivő, Szentkirályi Alexandra: ő leginkább politikában utazik, okítja is a magyar fiatalságot Brüsszelről, energiapolitikáról és szankciókról.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!