Műsort kap a Kossuth rádióban a Mandiner

2024. január 17. – 11:34

Másolás

Vágólapra másolva

A Mandiner című hetilap legfontosabb témáit dolgozzák fel szakértő vendégekkel minden szerdán a Kossuth rádióban, a nyomtatott lapszám megjelenése előtti estén – írja az MTI. Ezt Szalai Zoltán lapigazgató jelentette be a Jó reggelt, Magyarország! szerdai adásában.

Az együttműködés keretében készülő műsorban arra lesz lehetőség, hogy„ egy-egy témát kibontsanak, elmélyítsenek, esetleg olyan szakértőket is megszólaltassanak, akik a lapban nem kaptak szerepet” – mondta Szalai Zoltán a közös projektről. Szalai szerint a Mandiner egyedi hangvételét szeretnék a rádióműsorba is „behozni”, az adásokban a Mandiner látásmódja fog megjelenni.

A szerda esti műsorból a Kossuth rádió hallgatói többek között megtudhatják majd, hogy mi lesz a Mandiner címlapsztorija, és néhány podcast-részlet is adásba kerül majd.

A műsor házigazdája Juhász Zsolt, a Kossuth rádió műsorvezetője lesz.

Az első adás egyik fő témája az európai uniós pénzek ügye lesz, a szakértő vendég pedig Sándor Lénárd professzor, a Mathias Corvinus Collegium nemzetközi jogi műhelyének vezetője lesz.

Január elején írtuk meg, hogy külön dobozt kapott a Mandiner és a Magyar Nemzet a közmédia oldalán, a Hirado.hu-n.

A Mandiner a kormányközeli Közép-Európai Sajtó- és Média Alapítvány (KESMA) médiatermékeit tömörítő Mediaworks Hungary terméke. A Hirado.hu és a Kossuth Rádió pedig a közmédiáé.

Ezzel új szintre lépett az együttműködés az állam és a KESMA-birodalom között. Ahogy arról korábban részletesen írtunk, az egyre nagyobbra duzzadó, többek között az Origót, a Magyar Nemzetet, a Mandinert, a Borsot vagy a HírFM-et kiadó Mediaworks számára az egyik fő bevételi forrást az állami szféra hirdetései jelentik. A cég listaáron 2022-ben 15,8 milliárd forintos bevételhez jutott ebből a forrásból.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!