Testi sértés miatt másodfokon is elítélték Donáth László volt MSZP-s képviselőt

2024. január 12. – 13:51

Másolás

Vágólapra másolva

A Fővárosi Törvényszék másodfokon megváltoztatta a kerületi bíróság ítéletét abban a büntetőügyben, amely egy lelkész ellen indult testi sértés és kétrendbeli folytatólagosan elkövetett szeméremsértés vétsége miatt – közölte a Fővárosi Törvényszék. A szeméremsértés miatti eljárást megszüntették, a pénzbüntetést pedig mérsékelték, így egymillió helyett 250 ezer forintot kell megfizetnie.

Az eljárás korábban amiatt indult Donáth László volt MSZP-s képviselővel szemben, mert a vádirat szerint vezetői pozíciójával és hatalmi helyzetével visszaélve többször akarata ellenére, munkavégzés közben testszerte megérintette munkatársát, és szexuális tartalmú ajánlatokat tett neki. Az elsőfokú ítélet szerint Donáth egy konfliktus során felindultságból, szemből, kis erővel megszorította a takarítónő nyakát, mert a nő a takarítóeszköz tároló kocsit egy festmény előtt hagyta, annak ellenére, hogy ezt Donáth többször is megtiltotta neki.

A momentumos Donáth Anna apja első fokon még 600 ezer forintos pénzbüntetést kapott becsületsértésért, de ezt az ítéletet a Fővárosi Törvényszék tavaly szeptemberben hatályon kívül helyezte, és a bíróságot új eljárás lefolytatására kötelezte – így került vissza a Budapesti II. és III. Kerületi Bíróságra az ügy.

Az ítélet nem jogerős, azzal szemben az ügyész fellebbezést jelentett be. Az eljárás a Fővárosi Ítélőtáblán folytatódik.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!