Szeméremsértés és testi sértés miatt is elítélték Donáth László volt MSZP-s képviselőt

2023. június 12. – 12:52

Másolás

Vágólapra másolva

Kétrendbeli, folytatólagosan elkövetett szeméremsértés és testi sértés vétségében bűnösnek találta a bíróság Donáth László volt MSZP-s képviselőt és evangélikus lelkészt, írja a Blikk. A lap beszámolója szerint Donáth László mosolyogva, magabiztosan érkezett a II. és III. Kerületi Bíróság óbudai épületébe, ahol a bizonyítási eljárás befejezésével, perbeszédekkel folytatódott a tárgyalása.

A vádirat szerint Donáth a vezetői pozíciójával és hatalmi helyzetével visszaélve többször akarata ellenére, munkavégzés közben testszerte megérintette munkatársát, és szexuális tartalmú ajánlatokat tett neki. A vád a bizonyítási eljárás során azt is megállapította, hogy Donáth László egy konfliktus során felindultságból, szemből, kis erővel megszorította a takarítónő nyakát, mert a nő a takarítóeszköz tároló kocsit egy festmény előtt hagyta, annak ellenére, hogy ezt Donáth többször is megtiltotta neki.

A momentumos Donáth Anna apja első fokon még 600 ezer forintos pénzbüntetést kapott a becsületsértésért, de ezt az ítéletet a Fővárosi Törvényszék tavaly szeptemberben hatályon kívül helyezte, és a bíróságot új eljárás lefolytatására kötelezte – így került vissza a Budapesti II. és III. Kerületi Bíróságra az ügy.

Az ítélet szerint szerint a volt politikusnak egymillió forint pénzbüntetést kell fizetnie – ha ezt nem teszi meg, akkor fogházba kerül –, ezenkívül további 172 ezer forint bűnügyi költséget is meg kell fizetnie.

A Mandiner azt írja, hogy az ügyészség három nap gondolkodási időt kért, a védelem fellebbezett az ítélet ellen.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!