Hódmezővásárhely szívesen tárgyalna Lázárral egy kölcsönös tarifaközösségről

2024. január 10. – 12:10

Másolás

Vágólapra másolva

„A vármegye- és országbérletek érvényesek lesznek a vásárhelyi helyi közlekedésben, cserébe a vásárhelyi bérletet (városkártyát) elfogadják a távolsági járatokon. Deal!”

– összegezte Márki-Zay Péter Lázár János debreceni sajtótájékoztatóját Facebookon. Lázár János Debrecenben sajtókérdésre beszélt arról, hogy a kormánynak nemcsak a budapesti agglomerációs területek kérdését kell megoldania, hanem más agglomerációs közösségek sorsát is – ilyen pedig akad bőven, például Debrecennél, Szegednél és Pécsnél is.

Lázár kifejtette, hogy ő kölcsönös tarifaközösségre tett Budapesten javaslatot, de ez a tarifaközösség „minden megyei jogú városnak, amely tömegközlekedést üzemeltet, nyitva áll”. Lázár arról is beszélt, hogy Debrecen nyitott is, tárgyalnak itt, illetve más városokban is hasonló megoldásokat.

Márki-Zay erre célozva mondta azt, hogy Lázár „minden városra kiterjesztett ajánlata” után Hódmezővásárhely várja a megállapodás aláírását.

Lázár korábban Karácsony Gergelynek tett ajánlatot arra, hogy Budapesten és az agglomerációban is egységes tarifaközösség jöhessen létre: Lázár azt ajánlotta, hogy a minisztérium elfogadja azt, hogy a MÁV és a Volán járatain lehet használni a Budapest-bérletet, de cserébe a BKK is fogadja el az ország- és vármegyebérleteket. Karácsony Gergely erre azt mondta, az irány jó, a részleteken múlik, hogy lesz-e megállapodás.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!