Kinevezték Lánczi Tamást a Szuverenitásvédelmi Hivatal elnökének

2024. január 10. – 14:55

Másolás

Vágólapra másolva

Novák Katalin köztársasági elnök a Facebook-oldalán tudatta, hogy kinevezte a Szuverenitásvédelmi Hivatal elnökének Lánczi Tamást. A tavaly decemberben elfogadott szuverenitásvédelmi törvény nyomán felálló hivatal vezetőjét Orbán Viktor miniszterelnök javasolta, megbízatása hat évre szól.

Lánczi fizetése közel 5 millió forint lesz, azt ugyanis a jegybank elnökének járó havi bér 80 százalékának megfelelő összegben határozták meg.

Sokat elárul az új hivatal vezetőjének beágyazottságáról, hogy néhány héttel ezelőtt még a saját közmédiás műsorában bizonygatták a kormánnyal mindenben egyetértő elemzők, hogy a szuverenitásvédelmi törvény valójában nem orosz mintára született. Lánczi pályája Navracsics Tibor mellett indult, és volt, amikor Schmidt Mária úgy gondolta, hogy megpuccsolta őt.

Lánczi január 3-án a Hír TV-ben beszélt a munkájáról, és akkor úgy nyilatkozott, hogy David Pressman amerikai nagykövet megnyugodhat, őt nem vizsgálhatják, uniós hivatalokat sem. Magánszemélyeket viszont igen. Lánczi szerint az igazi probléma ott van, amikor „külföldi szereplők elbújnak más szereplők, más cégek mögé, alapítványok és sajtótermékek mögé, és rajtuk keresztül próbálják meg manipulálni, befolyásolni a magyar közpolitikát”.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!