170 millió forintból tovább korszerűsítik a fideszes Alapjogokért Központ budai székházát

2024. január 9. – 09:28

Másolás

Vágólapra másolva

Nettó 170,7 millió forintból tovább korszerűsítik a kormányközeli Alapjogokért Központ Budakeszi úti székházát – írta az Rtl.hu.

A Budapest XII. kerületében lévő irodaházat 2021-ben már felújították egyszer, csaknem 300 millió forintból szaunát és konditermet is kialakítottak az épületben. Most gépészeti korszerűsítést fognak végezni a házban, ennek keretében elbontják a meglévő kazánokat és hőközpontot, és két új helyiséget alakítanak ki. A meglévő szellőzőgépeket ugyancsak elbontják, a helyére egy központi gépet helyeznek el, a fennmaradó helyen pedig új irodát és raktárat alakítanak ki. Ahogy három éve, úgy most is az Exedra Kft. nyerte el az Alapjogokért Központ mögött álló Jogállam és Igazság Nonprofit Kft. közbeszerzési eljárását.

A Szánthó Miklós főigazgató által vezetett fideszes think-tank tavaly nyáron költözött be az exkluzív környezetben lévő székházába, amit az Átlátszó cikke szerint 1,4 milliárd forintért vették meg. A szomszédságában a Türk Tanács által használt Ybl-villa és a a Magyar Művészeti Akadémia épülete áll. Az Alapjogokért Központ vezetői és elemzői rendszeres megszólalnak a közmédiában és a kormányhoz közel álló médiában, és ott mindig a Fideszével azonos álláspontot képviselnek, magyaráznak. Ők szervezik a CPAC nevű amerikai konzervatív konferencia budapesti verzióját is.

A Jogállam és Igazság Nonprofit Kft. 2022-es évre vonatkozó mérlegbeszámolójából az látszik, hogy személyi jellegű ráfordításként 1182 millió forintot számoltak el, ami az átlagos statisztikai létszámként beírt 48 fő foglalkoztatottal számolva havi bruttó 2,05 milliós fizetést jelent. Ugyanakkor az elég valószínű, hogy ezek az összegek nem pontosan egyenlően oszlottak el, valamint érdemes ideszámítani azt is, hogy a személyi jellegű ráfordítások közé kell sorolni a nem főállásúak vagy eseti jelleggel foglalkoztatottak megbízási díjait is, ám ezt nem részletezték a mérlegben.

Az Alapjogokért Központról és Szánthó Miklósról szóló portrévideónkat itt tudja megnézni:

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!