A melegfronttal együtt végre feloszlik a köd is

2024. január 2. – 08:51

A melegfronttal együtt végre feloszlik a köd is
Budapest 2023. február 2-án – Fotó: Molnár Zoltán / Telex

Másolás

Vágólapra másolva

Fokozatosan javulnak a látási viszonyok, rövid időre még a nap is kisüthet, írja a 2024-től az Országos Meteorológiai Szolgálat helyett működő HungaroMet. A délelőtti óráktól északnyugat felől kezd megnövekedni a melegfronti felhőzet, így egyre nagyobb területen beborul az ég, számottevő csapadék napközben viszont nem várható. Csak északon, estefelé fordulhat elő gyenge eső.

Szerdán már szelesebb időre van kilátás, akár erős széllökésekkel, a reggeli-délelőtti órákban többfelé is eshet. Napközben nyugat felől felszakadozik a felhőzet, újabb záporok főként az ország déli és északkeleti felén lehetnek. Enyhe marad az idő, hajnalban 1-8, délután 8-14 fok valószínű.

A mostani adatok tehát már attól a HungaroMet Magyar Meteorológiai Szolgáltató Nonprofit Zrt.-től származnak, amely az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) feladatait vette át 2024. január 1-jétől. A 100 százalékban állami tulajdonban lévő HungaroMet feladatköre bővebb lesz, mint korábban az OMSZ-é: a hagyományos meteorológiai tevékenység, a meteorológiai adatok begyűjtése és a kutató és fejlesztő tevékenység mellett a polgári és állami célú repülések végrehajtásához szükséges speciális meteorológiai adatok előállítása és az állami programok meteorológiai támogatása is a feladata lesz többek között.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!