Karácsony: A pénzügyi elszámolásnak nincs köze a Budapest-bérlet ügyéhez

2024. január 1. – 21:52

Másolás

Vágólapra másolva

Megszólalt Budapest főpolgármestere, Karácsony Gergely is a Budapest-bérletet körüllengő káosszal kapcsolatban az RTL híradójában.

Valójában mi sem értjük, hogy mi történik, van egy működő rendszer, ez minden szolgáltatónak jó, minden utasnak jó, mindenkinek jó, Lázár Jánosnak lehet, hogy nem jó. Azok a pénzügyi viták, amelyek felmerülnek, azoknak semmi közük a Budapest-bérlethez

– mondta Karácsony.

Mint korábban megírtuk, egy néhány héttel ezelőtt kiszivárgott tervezet még arról szólt, hogy januártól megszűnik a tizenkét éve létező Budapest-bérlet. A BKK pénteken azonban azt közölte, hogy a friss megállapodás értelmében továbbra is egységes tarifarendszerrel használhatják a főváros környékéről Budapestre, valamint az ellenkező irányokba közlekedő menetrend szerinti járatok utasai a 2011 óta létező Budapest-bérletet.

Erre reagált közleményben a MÁV még az újév előtt. Az állami vasúttársaság közleménye szerint a napokban nyilvánosságra hozott technikai megállapodás értelmében január elsejétől ugyan továbbra is a megszokott gyakorlat szerint használhatók a Budapest-bérletek az agglomerációs Volánbusz-járatokon és a MÁV-HÉV járatokon, ám a tulajdonosi jogokat gyakorló, Lázár János vezette Építési és Közlekedési Minisztérium döntésének megfelelően ez a megállapodás csak márciusig érvényes.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!