Az újév első napjától új főigazgatója lesz a Sándor-palotának – személyi változások a kormányban

2023. december 29. – 08:36

Másolás

Vágólapra másolva

A 24.hu szúrta ki a december 28-án megjelent Magyar Közlönyben, hogy több kormányfői határozat szól személyi változtatásokról. A határozatok értelmében Orbán Viktor javaslatára Gion Gábort, a Honvédelmi Minisztérium államtitkárát 2023. december 31-ei hatállyal felmentették a megbízatása alól.

Az igazságügyi miniszter javaslatára a miniszterelnök szintén felmentette dr. Kupecki Nórát, az Igazságügyi Minisztérium helyettes államtitkárát december 31-ei hatállyal, és egyidejűleg kinevezi dr. Pilz Tamást a tárca helyettes államtitkárává 2024. január 1-jei hatállyal.

A személyi változtatások érintik a Sándor-palotát is, ugyanis Ekler Gergely hivatalvezetői kinevezése – más feladatok miatt és közös megegyezés alapján – az idei év utolsó napjával megszűnik. Ezzel egyidőben Novák Katalin visszavonta Schanda Tamás János kabinetfőnöki kinevezését, és kinevezte a Sándor-palota főigazgatójának. Schanda ezt a pozíciót az új év első napjától tölti be.

Mint írtuk, Orbán Viktor Pintér Sándor belügyminiszter javaslatára Dr. Révész Jánost nevezte ki az új országos kórházi főigazgatónak. Dr. Révész János elődjét, Jenei Zoltánt november 30-i hatállyal menesztették, de nemcsak csak őt, hanem pár nappal két helyettesét is elküldték az Okfő éléről.

Pintér Sándor ezután Szondi Zita általános országos kórházi-főigazgató helyettest bízta meg a főigazgatói feladatok ellátásával, de úgy tűnik, ez csak átmeneti volt. Az átszervezésnek itt még nem volt vége, december közepén egyszerre 24 kórházigazgatót mentett fel a belügyminiszter.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!