24.hu: Három év alatt 325 millió forint támogatást vett fel a Simonka-per elsőrendű vádlottja

2023. december 27. – 09:34

Másolás

Vágólapra másolva

Évről évre kapja a vissza nem térítendő agártámogatásokat Simonka György, a felesége és az unokahúga is, miközben a volt fideszes politikusra 850 millió forintos vagyonelkobzást kért az ügyészség, írja a 24.hu. Simonka visszavonult ugyan az országos politikától, de tavaly ősszel alpolgármesternek nevezték ki Pusztaottlakán. Társainak egy része szintén nem távolodott el teljesen korábbi tevékenységétől, az ügy elsőrendű vádlottja például továbbra is mezőgazdasági tevékenységgel foglalkozik, és a lap szerint az elmúlt három év alatt összesen 325 millió forint állami és uniós támogatást vett fel.

Simonkát és 32 társát 1,4 milliárd forintos károkozással vádolják, a vádirat szerint jogellenes módon akarták megszerezni a zöldség-gyümölcs termelői csoportoknak és a termelői szervezeteknek kiírt uniós és hazai pályázati támogatásokat.

A 24.hu úgy értesült, hogy hosszabb kihagyás után januárban folytatódik a per a Fővárosi Törvényszéken. A korrupcióval vádolt volt Békés megyei fideszes országgyűlési képviselő büntetőpere 2020 januárjában kezdődött, de tavaly új bíró vett át az ügyet, emiatt elölről kellett kezdeni a tárgyalást, legutóbb pedig a bírói tanács összetétele változott meg, emiatt kellett halasztani.

Simonka korábban minden vádpontot tagadott a bíróságon.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!