Szilvás süteménytől fulladozott a nagypapa, a mentők is csodának tartották, hogy mégis sikerült megmenteni

2023. december 27. – 16:06

Másolás

Vágólapra másolva

Ahogy arról beszámoltunk, idén karácsonykor 15 százalékkal több feladata volt a mentőszolgálatnak az ünnepnapokon megszokottnál. Az Országos Mentőszolgálat szerdai posztjából az is kiderül, hogy a tízezer riasztás közül volt olyan, amikor a mentők munkája mellett „a beteg csak a csodának köszönhette életét”.

Fejér megyében például a kerítésen keresztül vette észre az egyik szomszédja a 70 év körüli férfit, aki a kertben feküdt. És bár a szomszéd maga nem tudott bejutni a magatehetetlen emberhez, a perceken belül a helyszínre érkező mentősök nehéz felszerelésükkel együtt gyorsan átmásztak a kerítésen, és „talán az utolsó pillanatban” meg tudták kezdeni a már nem is lélegző férfi újjáélesztését, aki így életben maradt.

Egy másik, szintén Fejér megyében történt balesetet pedig az okozott, hogy egy családi ünnepségen a konyhában majszoló nagypapa félrenyelte a szilvás süteményt, és ténylegesen meg is fulladt, mire rátaláltak a rokonai. A mentők azonban ebben az esetben is percek alatt kiérkezek – közben telefonon diktálták a háziaknak, hogyan kezdjék meg az újraélesztési eljárást –, és sikerült is megmenteni a 75 éves férfit, akit így stabil állapotban szállíthattak kórházba.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!