Berúgott és elaludt a karácsonyi szolgálat közben a vasutas, leállt a közlekedés

2023. december 21. – 10:37

Másolás

Vágólapra másolva

Karácsonykor sem állhat le az élet az országban, tavaly mi is bemutattok azokat a hősöket, akiknek még szenteste is dolgoznia kell.

Nem kapott szabadságot a MÁV egyik rutinos, közel 30 éve a vasúttársaságnál dolgozó forgalomirányítója sem, akit december 25-ére osztottak be a felsőrajki vasútállomásra. Az ő feladata volt a közlekedő vonatok forgalmának lebonyolítása, szabályozása, és a vasúti jelzőberendezések kezelése. A délutáni munkakezdés után a férfi megivott egy liter vodkát, és elaludt. Nem adott így szabad jelzést két, Szombathely és Pécs között menetrend szerint közlekedő vonatnak, ezért azok a szomszédos állomásokon kényszerültek várakozni.

A forgalomirányítót a vonaton és a közeli állomáson szolgálatban lévő kollégái megpróbálták telefonon elérni, de mivel nem jártak sikerrel, értesítették a rendőrséget. A felsőrajki vasútállomás irodájában alvó, erősen ittas vádlottat a kiérkező járőrök ébresztették fel. A lerészegedett vasutas hibájából az egyik vonat 26 perc, a másik szerelvény pedig 93 perc késéssel tudta csak folytatni az útját.

Az ötven éves vasutas beismerte tettét, a Zalaegerszegi Járásbíróság közérdekű üzem működésének megzavarása miatt jogerősen 375 ezer forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezte, áll a bíróság közleményében.

Az nem derül ki a bírósági közleményből, hogy még ott dolgozik-e a MÁV-nál a férfi, de talán megnézették vele ezt a régi oktatófilmet:

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!