DK: Orbánnak legfeljebb arra van esélye, hogy felhúzza a sliccét a folyosón, ahova kiküldik

2023. december 21. – 12:53

Másolás

Vágólapra másolva

„Orbán Viktor sem Brüsszel szemét, sem az európai pénzcsapot nem fogja kinyitni. Legfeljebb arra van esélye, hogy kinyissa a kávétejszínt és felhúzza a sliccét a folyosón, ahova kiküldik, amikor bent fontos döntések születnek – ahogy az már legutóbb is történt” – áll a Demokratikus Koalíció sajtóközleményében, amit Orbán Viktor miniszterelnök csütörtöki sajtótájékoztatójára reagálva küldtek ki.

A sajtótájékoztatón Orbán egyebek mellett arról beszélt, hogy a 2024-es választásoknak „az a célja, hogy kinyissuk Brüsszel szemét”, és hogy a tanárok béremelésére is szánt EU-s pénz hamarosan megérkezhet. A DK közleményében a legutóbbi EU-csúcsra utal, ahol Orbán Viktor a német kancellár javaslatára kiment az ülésteremből, amikor az Unió tagállamainak vezetői Ukrajna EU-csatlakozási tárgyalásainak megkezdéséről szavaztak. Orbán a büfébe és vécére is elugrott, így nélküle az EU vezetői egyhangúlag támogatták a tárgyalások megkezdését Ukrajnával.

A miniszterelnököt erről is kérdezték a sajtótájékoztatón, azt mondta, nem kivonult, hanem kiment a teremből. „Kivonulni a német kancellár és a francia elnök tud, a magyar miniszterelnök kimenni tud. Maradjunk abban, hogy kimentem.”

A DK közleménye szerint Magyarország akkor lesz újra tényező az európai politikában, ha leváltják Orbánt Dobrev Klárára. „Felkészültünk a feladatra” – írták.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!