A BKK szerint jelentősen nőne az utazás költsége a bérleteik korlátozásával

2023. december 21. – 11:24

Másolás

Vágólapra másolva

Dupla bérletet, jelentősen magasabb utazási költséget, a digitális utastájékoztatás, jegyvásárlás és útvonaltervezés megszűnését, összességében a MÁV-HÉV és az agglomerációs Volán-járatok szolgáltatási színvonalának hanyatlását jelentené az Építési és Közlekedési Minisztérium tervezetének bevezetése – írja a BKK sajtóközleményében.

Szerdán írtuk meg, hogy az Építési és Közlekedési Minisztérium és a Fővárosi Önkormányzat közötti elszámolási vita miatt március 1-jétől a MÁV és a Volán járatain, a fővároson belüli szakaszokon már nem fogják elfogadni a BKK jegyeit és a Budapest-bérletet. Az intézkedés hatására a főváros közigazgatási határán belül csak úgy lehetne HÉV-vel, vonattal, vagy a Volánbusz által üzemeltetett járatokkal utazni, ha az utasok a már bevált és megszokott Budapest-bérletük mellé egy másik bérletet is vásárolnának. Karácsony Gergely főpolgármester a hírre úgy reagált, hogy reméli, ez csak egy vicc.

A BKK csütörtöki közleményében azt írja, hogy a szerződés már december 31-ével megszűnhet a BKK és az állami közlekedési cégek között. A BKK szerint több százezer budapesti, kiemelten a HÉV-vonalak környékén lakó járhatna rosszul, ha a kormány döntése miatt nem hosszabbítják meg az úgynevezett hibrid közlekedési modellt biztosító szerződést.

A BKK szerint amennyiben megvalósul az ÉKM tervezete, nem pusztán a forgalmi zavarok kezelésében tapasztalhatnak majd visszalépést az agglomerációban élő ügyfelek, hanem az utastájékoztatásban is. Például a BudapestGO alkalmazásban már a MÁV-HÉV, a MÁV-Start és a Volánbusz járataival is lehet tervezni, valamint az applikációban már a környéki bérletek is elérhetők. Szerintük ez is egyik pillanatról a másikra megszűnhet, ha megvalósul az ÉKM javaslata.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!