Karácsony a BKK-bérlet korlátozásáról: Csak egy durva vicc lehet

2023. december 21. – 09:57

Másolás

Vágólapra másolva

„Remélem, ez csak egy vicc. Bár még annak is durva lenne”

– kezdte csütörtök reggeli Facebook-bejegyzését Karácsony Gergely főpolgármester arra a hírre reagálva, hogy az Építési és Közlekedési Minisztérium és a Fővárosi Önkormányzat közötti elszámolási vita miatt március 1-jétől a MÁV és a Volán járatain, a fővároson belüli szakaszokon már nem fogják elfogadni a BKK jegyeit és a Budapest-bérletet.

Karácsony szerint a BKK-bérlet évek óta minden közösségi közlekedési járműre érvényes Budapesten, és pofonegyszerű az egész: „az emberek a fővárosi és az állami szolgáltatásokat is használhatják, a cégek meg osztoznak a bérletekből származó bevételen. Mindenki jól jár.”

Ezzel szemben tehát a jövőben a kormány tervei alapján külön bérletet kell majd venni az állami MÁV-, HÉV- és Volánbusz-járatokra Budapesten belül is, amire Karácsony azt írta:

„Bravó. Így kell ostobaságból és kicsinyességből kicseszni sok százezer budapesti és környékbeli emberrel.”

A főpolgármester szerint ennek pont az ellenkezőjét kellene csinálni, és inkább a budapesti és az agglomerációs közösségi közlekedés sokkal szorosabb összekapcsolására lenne szükség. „Közös bérlet, egységes utastájékoztatás és összehangolt szolgáltatások helyett azonban járatritkítások, áremelések, visszafejlesztések történnek az állami vonalakon. Maradt még néhány nap, hogy a kormány elfelejtse ezt a badarságot, és visszatérjünk a közös Budapest-bérlet fenntartását szolgáló megállapodáshoz” – zárta posztját Karácsony.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!