Könyvet készített Pintér Sándornak a Tanítanék Mozgalom karácsonyra

2023. december 18. – 10:08

Könyvet készített Pintér Sándornak a Tanítanék Mozgalom karácsonyra
Fotó: Halász Nikolett / Telex

Másolás

Vágólapra másolva

Figyelemfelhívó akciót szervezett hétfő délelőttre a közoktatásért rendszeres eseményekkel kiálló Tanítanék Mozgalom a Belügyminisztérium elé: a szervezet ezúttal több mint ezer, diákoktól, oktatási dolgozóktól, szülőktől kapott üzenetet szeretett volna átadni egy könyvbe csomagolva Pintér Sándor belügyminiszternek. Az üzenetek legtöbbje a tanárhiány elképesztő mértékéről és a közoktatás válságos állapotáról szól.

A könyvet végül nem Pintér Sándor, hanem egy minisztériumi főosztályvezető vette át, akitől Törley Katalin, a mozgalom elnöke azt kérte, hogy adjanak ezekre 1432 feleletet – épp annyit, mint ahány üzenet abban van. Azt a választ kapta erre, hogy vélhetően összevont választ kapnak majd.

Fotó: Halász Nikolett / Telex
Fotó: Halász Nikolett / Telex

Az eseményre a szervezet hangszórókat is vitt, ezeken lejátszottak felolvasott részleteket a könyvből, máskor pedig zene szólt rajtuk. Az 1432 üzenet Pintér Sándornak az oktatás állapotáról c. könyvet karácsonyi ajándéknak szánták a belügyminiszternek.

A Tanítanék Mozgalom októberben megkapta a magyarországi Európai Polgár díjat, amelyet évente minden tagállamban kiosztanak. Az elismerést a mozgalom nevében Törley Katalin vette át. A szervezet 2022 tavasza óta koordinálja a polgári engedetlenségi mozgalmat, amelyben a pedagógusok sztrájkjogának megtagadása miatt a közlemény szerint 400 iskola, 8000 tanár és még több diák vett részt. A mozgalom egy alapot hozott létre a sztrájkban vagy polgári elégedetlenségben részt vevő tanárok támogatására.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!