Gyurcsány: Az a vita, amit Donáth Anna kezdeményezett, nem visz közelebb a kívánt kormányváltáshoz

2023. december 18. – 23:10

Másolás

Vágólapra másolva

„Nem gondoljuk azt, hogy az a vita, amit Donáth Anna kezdeményezett, az közelebb visz a kívánt kormányváltáshoz”, mert minden mondat csak újabb mondatokat szülne, egy másik ellenzéki párttal vitatkozni valamiről pedig nem vezet semmire, mondta Gyurcsány Ferenc az ATV Egyenes beszéd című műsorában.

„Nem arról beszélgetünk, hogy mi legyen iskolarendszerrel, egészségüggyel, hanem hogy milyen a kultúrája a DK-nak. Azt majd eldöntik a választók. Ha Donáth Anna úgy gondolja, hogy ennél egy jobb, versenyképesebb kultúrát képvisel, akkor képviselje. És legyen olyan befolyása a magyar közéletben, hogy irányadó legyen” – mondta.

Donáth Anna ősszel egy véleménycikkben azt írta, a DK a hazugság kultúráját képviseli, ezzel pedig súlyos gátja a kormányváltásnak. Erről aztán a Telexnek adott interjújában azt mondta, szerinte addig nem lesz kormányváltás, amíg a jelenlegi politikai kultúrán nem változtatnak.

Gyurcsány az ATV-s interjújában a hosszú évek óta tartó gyurcsányozásról is beszélt: szerinte van ma 1,1 millió választó azt mondja, hogy Gyurcsánnyal és a DK-val akar menni. „Megérteni azt, hogy húsz éve, valójában a beiktatásomtól kezdve, miért akar velem az ellenfelem leszámolni, én azt igen nagyon nem akarom megérteni. Nincsen vele dolgom. Nekem egyetlen dolgom van, hogy nagyon sok magyarnak megadni a hitet, hogy lehet ebből egy jobb országot csinálni”.

Szerinte nem volt még olyan politikus Magyarországon, akire a Fidesz annyi pénzt költött volna, mint rá, róla pedig az „ördög képét” festették. De „aki az ellenfelei ítéletét önmagára veszi kritika nélkül, és abból próbálja levezetni a politikáját, az emberi, intellektuális és politikai gyengeségről árulkodik, és az valójában az önfeladáshoz vezet”. Gyurcsány szerint a Momentum, a Jobbik vagy az LMP is jobb pozícióban kezdett 12 évvel ezelőtt, mint ők, de most összesen sincs annyi szavazójuk, mint a DK-nak.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!