Erdoğan látogatása előtt eltűntek a Karmelita előtti kordonok

2023. december 18. – 10:01

Másolás

Vágólapra másolva

Hétfőn Budapestre látogat Recep Tayyip Erdoğan török elnök, emiatt a belvárosban és a reptér környékén is lezárások lesznek. A Karmelitánál viszont mintha pont az ellenkezője történne: hétfő reggelre eltűntek a bő két éve mindennek – diáktüntetőknek, ellenzéki politikusoknak – ellenálló kordonok. Erről Miklósi Gábor, a Direkt36 újságírója tett közzé egy képet a közösségi oldalán.

A kordonok feladatát most rendőrök látják el.

Erdoğan látogatása miatt egyébként a belvárosban elsősorban a Hősök tere – Andrássy út – Kiskörút – Kossuth Lajos utca – Erzsébet híd útvonalon és a budai Vár környékén lesznek lezárások, de a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér környékén is 10-30 perces forgalomkorlátozásra kell számítani. Ez főleg azokat érinti majd, akiknek a gépe 10 és 12 óra között, illetve 20 és 22 óra között indul.

A török elnök a Magyar–Török Felső Szintű Stratégiai Együttműködési Tanács ülése miatt jön Budapestre, egyúttal a magyar–török diplomáciai kapcsolatok felvételének 100. évfordulóját is ünneplik. Ebből az alkalomból egy gálaestet is tartanak majd a Művészetek Palotájában, amin a meghívó szerint részt vesz Erdoğan mellett Novák Katalin államfő és Orbán Viktor miniszterelnök is.

A Stratégiai Együttműködési Tanács ülését Orbán Viktor és Erdoğan még augusztus 20-án készítették elő, a török elnök ekkor is Budapesten járt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!