Karikó Katalin és Krausz Ferenc tiszteletére díszkivilágítást kapott a Lánchíd

2023. december 10. – 18:20

Karikó Katalin és Krausz Ferenc tiszteletére díszkivilágítást kapott a Lánchíd
A Lánchíd december 10-én este – Fotó: Karácsony Gergely / Facebook

Másolás

Vágólapra másolva

„A két új Nobel-díjasunk ma átvette elismerését. Tiszteletükre egész este nemzeti színekben pompázik a Lánchíd” – jelentette be Facebook-oldalán Karácsony Gergely főpolgármester.

Vasárnap késő délután átvette a Nobel-díjat Stockholmban Karikó Katalin biokémikus és Krausz Ferenc fizikus. A tudományos élet legrangosabb nemzetközi kitüntetését a díjazottaknak XVI. Károly Gusztáv svéd király adta át a stockholmi hangversenyteremben rendezett díszes ceremónián.

Facebook-bejegyzésében Karácsony Gergely bejelentette, hogy vasárnap a két új magyar Nobel-díjas tiszteletére nemzeti színekben pompázik a Lánchíd, és ismét gratulált Karikó Katalinnak és Krausz Ferencnek.

Októberben az mRNS-alapú orvoslás alapjainak megteremtéséért Karikó Katalinnak és kutatótársának, az amerikai Drew Weissmannek ítélték oda a fiziológiai-orvostudományi Nobel-díjat. Krausz Ferenc pedig Pierre Agostinivel és Anne L'Huillierrel megosztva kapta meg a 2023-as fizikai Nobel-díjat „az attoszekundumos fényimpulzusokat generáló kísérleti módszerekért, melyekkel az anyag elektrondinamikáját lehet tanulmányozni”.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!