Visszavonták az ónos esőre kiadott másodfokú riasztásokat

2023. december 10. – 11:34

Másolás

Vágólapra másolva

Az Országos Meteorológiai Szolgálat visszavonta a tartós ónos eső veszélye miatt kiadott másodfokú (narancssárga) riasztásokat, írja az MTI. Korábban Baranya, Bács-Kiskun és Tolna vármegye egyes járásaira adtak ki harmadfokú (piros) riasztást tartós ónos eső veszélye miatt, ezeket a riasztásokat reggel másodfokúra mérsékelték, majd délelőtt ezeket mindenhol visszavonták.

Átmeneti szünet után újabb front érkezik, amelynek mentén hétfő hajnalban, reggel főként az északi tájakon – az Északi-középhegység nyugati felén, a Dunakanyarban, a Dunazug-hegységben, és esetleg főváros környékén – fordulhat elő gyenge ónos eső is.

Az ország északi, északkeleti felén megkezdődött havazás vasárnap folyamán egyre inkább az Északi-középhegység térségére korlátozódik. A frissen lehulló hó vastagsága nagy területen elérheti a 3 centimétert, de kisebb körzetekben, illetve a hegyekben ennél több is lehet.

Mi az ónos eső, ónos szitálás?

Túlhűlt vízcseppekből áll, amik a talajra, tereptárgyakra érkezve azonnal megfagynak és jégbevonatot képeznek. Ez elég veszélyes, és komoly problémákat tud okozni. Autózás előtt érdemes tájékozódni, hogy mennyire biztonságosak az utak.

Képbehozó cikkünk a témában>>>

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!