Vasárnaptól újra két vágányon járnak a vonatok az 1-es fővonalon

2023. december 9. – 15:02

Másolás

Vágólapra másolva

December 10-től ismét két vágányon járnak a vonatok az egyes fővonal Biatorbágy és Szárliget közötti szakaszán, miután december 9-re elkészül a 29 kilométer hosszú, kétvágányú pálya felújítása – közölte a MÁV. Azt írták, hogy az előkészítésen és az átépítésen több mint 1100 munkatársuk dolgozott, a felújításban részt vevők a három hónap alatt napi 24 órában két műszakban – akár esőben, szélben, fagyban is – dolgoztak.

„Így az ország legforgalmasabb szakaszán december 10-én megindulhat mindkét vágányon a felújítás előtt megszokott menetrend szerinti vasúti közlekedés, már nem kell átszállni pótlóbuszokra” – közölte a MÁV.

A vasúttársaság egy videót is közzétett, ebben részletesen elmondja a helyettes szóvivő, hogy mi miért és hogyan történt a felújítás során:

Az 1-es fővonal felújítása szeptemberben kezdődött, amikor elindult a vonatpótlás, a győri vonalon, több százan maradtak le a buszokról Bicskénél, erről itt írtunk. A vonatközlekedés három héten keresztül teljesen szünetelt Biatorbágy és Szárliget, illetve Tatabánya, éjszakánként pedig Szárliget és Budaörs között, erről itt írtunk.


Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!