Három hét pótlóbuszozás és 25 perccel hosszabb menetidő jön a győri vasútvonal egy szakaszán

2023. október 27. – 08:24

Másolás

Vágólapra másolva

Pénteken megkezdődik a győri vasúti fővonal pályarekonstrukciójának újabb szakasza – közölte a Mávinform az MTI-vel. Ez az a felújítási projekt, amelyet a MÁV csak úgy tudott megoldani, hogy a Budapest–Belgrád-vonal építéséről vitték át hozzá a munkásokat és az építőanyagokat is.

A munkálatok már egyidejűleg érintik mindkét vágányt, ezért

három héten keresztül teljesen szünetel a vonatközlekedés Biatorbágy és Szárliget, illetve Tatabánya, éjszakánként pedig Szárliget és Budaörs között.

Ezeken a szakaszokon kizárólag pótlóbuszok viszik majd az utasokat november 17-ig.

A vonatok menetrendje már szeptember 18-tól jelentősen módosult, a felújítás első ütemében is hosszabb eljutási időre, rövidebb útvonalon közlekedő vonatokra és pótlóbuszos átszállásra kellett számítaniuk az utasoknak.

A győri fővonal Biatorbágy és Szárliget közötti szakaszán végzett pályafelújítás miatt a tehervonatok forgalmát a Székesfehérvár-Komárom vonalra terelik, ezért ott átmenetileg személyszállító vonatok nem közlekednek, mivel az átterelt teherforgalom bizonytalanná és kiszámíthatatlanná tette volna a személyszállítás menetrendjét.

20-25 perccel hosszabb eljutási idővel kell számolni, mivel a pótlóbuszok megállási helye a legtöbb esetben távolabb esik a vasútállomásoktól, megállóhelyektől.

A babakocsival, kerekesszékkel felszállás, utazás megkönnyítéséért részben akadálymentes, úgynevezett alacsony belépésű buszok közlekednek, amelyeken kerékpár azonban nem szállítható a Mávinform közlése szerint.

A tehervonatok közlekedése a Székesfehérvár-Komárom vonalon a megszokottnál hangosabb lesz majd, ez éjszaka is hallható lesz a vasútvonal menti térségekben, településrészeken.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!