Nyolc napra börtönbe kell vonulnia Szabó Bálintnak

2023. december 6. – 06:53

Másolás

Vágólapra másolva

Nyolc napra börtönbe kell vonulnia Szabó Bálint volt szegedi önkormányzati képviselőnek, mert nem fizetett be egy pénzbírságot – írja az Index. Szabó Bálint nemrég jelentette be, hogy elindul a főpolgármesteri posztért, szerinte ez lehet az oka annak, hogy most börtönbe kell mennie. „A börtönbüntetés retorzió” – mondta.

Szabónak jövő hét hétfőn, azaz december 11-én kell bevonulnia a Csillag börtönbe. „A tavaly augusztusi gazdatüntetés miatt kaptam egy 40 ezer forintos szabálysértési bírságot, amit – mivel börtönben voltam, nem tudtam befizetni, ezért 8 nap elzárásra változtatták” – indokolta meg az okokat az Indexnek.

Szabó Bálint nevéhez fűződik a 2022. augusztusi, úgynevezett országos gazdatüntetés, amiben elvileg több ezer traktor indult meg a főváros felé, ebből végül 60 tüntető és 10 autó érkezett meg az esemény kezdetére. Szabó már megjárta a börtönt, 2022 novemberében közúti veszélyeztetés és hivatalos személy elleni erőszak vádjával tartóztatták le. Azért indult ellene nem csak egy ügyben folyó eljárás, mert tavaly szeptemberben több alkalommal is rendőrségi konvojokat akadályozott, egyszer pedig fel is tartóztatott. Volt, hogy megpróbálta kilakoltatni Orbán Viktort. Szabó június végén szabadult, végül egy év és hat hónap börtönbüntetésre ítélték, amit négy évre függesztettek fel.

Szabó október végén jelentette be, hogy elindul a főpolgármesteri székéért. A politikus szerint a radikális ellenzékieknek nem olyan vezetőre van szükségük, aki ha kimennek az utcára, akkor hazaküldi őket, hanem aki „visszafoglalja velük Budától Pesten át, ha kell, Veszprémet és Zalaegerszeget is”.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!