Budapest jövőjéről egyeztetett a DK és Karácsony

2023. december 6. – 15:32

Másolás

Vágólapra másolva

Karácsony Gergellyel egyeztettek a DK árnyékkormányának politikusai szerdán a Demokratikus Koalíció Budapest 2030 című programjáról – áll a DK közleményében. Molnár Csaba szerdai sajtótájékoztatóján elmondta, „az Orbán-kormány egymást érő kormányzati megszorításai és pénzelvonásai mind azt a célt szolgálják, hogy működésképtelenné tegyék Budapestet, ez azonban mindezidáig nem sikerült”. Szerinte ez annak is köszönhető, hogy „a DK kerületi polgármesterei kiválóan végezték a munkájukat”, de is sok még a teendője a városvezetésnek. Molnár azt mondta „az ellenzék vezette Budapest lehet a kormányváltáshoz vezető út kiindulópontja”.

A DK politikusai ezért egyeztettek szerdán Karácsony Gergellyel, Budapest főpolgármesterével arról, hogy a kormányváltás után a DK milyen fővárost képzel el.

Molnár szavai szerint a pártja „a külső kerületekre és az agglomeráció érdekeire is nagyobb figyelmet fordító, baloldalibb, gondoskodóbb Budapestet szeretne a következő 5 évben”, ehhez kell a Budapest 2030 program. Ebben egyebek mellett olyan javaslatok szerepelnek, mint az 5-ös metró és új villamosvonalak építése, egységes közlekedésszervezés Budapestnek és az agglomerációnak, okos parkolási rendszer, új hajléktalanellátási rendszer, több szemetes, több rendőr, több kamera, emellett bevonnák a köztisztasági feladatok ellátásába a legnagyobb hulladékkibocsátó cégeket.

A DK egyébként november végén közölte, Karácsony Gergely főpolgármestert támogatják a 2024-es önkormányzati választáson.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!