A kilencéves fiú végighallgatta, ahogy édesanyját megfojtja az élettársa

2023. december 4. – 11:50

Másolás

Vágólapra másolva

Vádat emeltek egy 34 éves férfival szemben, aki tavaly áprilisban megfojtotta az élettársát zuglói otthonukban, miközben a nő kilencéves kisfia a szomszéd szobában volt.

Az ügyészségi közlemény szerint 2022 elején ismerkedett meg a férfi és a nő, majd összeköltöztek abban a XIV. kerületi lakásban, amelyben a nő a korábbi kapcsolatából született kilencéves gyermekével lakott. Egy áprilisi délelőtt mindhárman otthon voltak, amikor az élettársak összeszólalkoztak. A nő számonkérte a vádlottat, miután könyökével véletlenül megütötte a fia szemét.

A veszekedés a konyhában folytatódott, a férfi nem engedte a kisfiúnak, hogy kijöjjön a szobából.

A vádlott rátámadt a nőre, megragadta a nyakánál, majd megfojtotta.

A férfi a csukott ajtón keresztül csak annyit mondott a gyereknek, hogy bújjon el a szobában, mert hamarosan jön a rendőrség, majd bezárva a bejárati ajtót elviharzott otthonról. A kisfiú egy idő után előjött a rejtekhelyéről, és az előszobában megtalálta az édesanyja holttestét.

A Fővárosi Főügyészség a büntetett előéletű férfit emberölés bűntettével, valamint kiskorú veszélyeztetésének bűntettével vádolja, és börtönbüntetést indítványozott, valamint eltiltatná minden olyan foglalkozástól, amely során kiskorúakkal kapcsolatba kerülhet.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!