Csalás miatt indított nyomozást a rendőrség a győrsövényházi postaügyben

2023. december 1. – 14:08

Sudár Ágnes
Sudár Ágnes
Győri tudósító

Másolás

Vágólapra másolva

A Magyar Posta feljelentése alapján a Győr-Moson-Sopron vármegyei Rendőrfőkapitányság pénteken nyomozást rendelt el a győrsövényházi postaügyben. A büntetőeljárást ismeretlen tettes ellen, csalás elkövetésének gyanúja miatt indították.

A rábaközi kistelepülésen kiderült: nincsenek meg az ügyfelek értékpapírjai, amelyek sok éven át rendesen kamatoztak. Pontos adat még nincs, hány károsultja lehet az ügynek, de a számuk vélhetően az ötvenet is meghaladhatja.

A Telex információi szerint volt, akinek pár százezer forintos megtakarítása veszett el, de a többség inkább millió fölötti értékben vett értékpapírt vagy életbiztosítást, ami most nincs meg. Az ügyről elsőként megjelent hírekben az szerepelt, hogy akár 100 millió forintos nagyságrendű is lehet a kár.

A posta biztosítója szerdán és csütörtökön hallgatta meg zárt ajtók mögött az ügy károsultjait a helyi közösségi házban.

Az esetről ebben a riportunkban olvashatnak részletesebben.

A Telex fontosnak tartja, hogy az egész ország területéről szállíthasson az olvasóinak sztorikat, ezért közlünk gyakran vidéki riportokat. Mivel minden térséget nem tudunk lefedni budapesti szerkesztőségünkkel, keressük az együttműködést vidéki újságírókkal, és fokozatosan országos tudósítói hálózatot szeretnénk kiépíteni. Ez a cikk is egy ilyen együttműködés keretein belül készült.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!