Majdnem egymilliárdos lovaspálya épül a Lázár János vezette Ménesbirtokon

2023. november 29. – 20:20

Majdnem egymilliárdos lovaspálya épül a Lázár János vezette Ménesbirtokon
Lázár János a Ménesbirtokon 2021-ben – Fotó: Bődey János / Telex

Másolás

Vágólapra másolva

Nettó 997,7 millió forintért épül lovaspálya a Lázár János vezette mezőhegyesi Ménesbirtokon, írja az RTL.hu. Ebben az összegben a portál szerint benne vannak a pálya mellett bontási feladatok, a karámok és léptető építése, fatelepítés, itató- és öntözőrendszer, valamint zöldfal kivitelezése és 12 hónapnyi parkfenntartás is.

A közbeszerzést a debreceni Parkertech Kft. nyerte, ami korábban dolgozott a Karmelita kertjén és a Millenáris Szélkapun is.

Az RTL szerint egyébként a kormány nagyvonalúan támogatja a birtokot: négy nappal a tavaly áprilisi országgyűlési választások előtt 15 milliárd forintot csoportosított át a Miniszterelnökség a Ménesbirtok alapítványának. Az alapítvány kuratóriumi elnöke Lázár János, aki korábban éppen a Miniszterelnökséget vezette.

Lázár János 2018-ban kivonult/kiesett a kormányzásból, ezután kormánybiztosként igazgatta a mezőhegyesi Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt.-t. Ahogy az egyetemeknél, úgy 2021-ben a ménesbirtok fölé is tettek egy vagyonkezelő alapítványt, a Jövő Nemzedék Földje Alapítványt. A kuratórium elnöke pedig Lázár János lett, így továbbra is ő igazgatta a helyet.

Emellett a birtokon 1 milliárd forintért újítanak fel istállót is kocsiszínt, 205 millióért parkolót, 3,3 milliárd forintért épül két új istálló, a teheneknek vízágyakkal, és 90 szobás, négycsillagos szálló, valamint egy háromezer négyzetméteres sportcsarnok is épül ott.

Lázár Jánossal 2021 tavaszán készítettünk interjút, akkor bejutottunk a mezőhegyesi ménesbirtok különböző egységeibe is. A hosszú találkozás lehetőséget adott arra, hogy olyan kérdéseket is feltegyünk egy fideszes politikusnak, amelyekre évek óta nem volt lehetőség a magyar politikai nyilvánosság szűkre szabott keretei között.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!