Egy háromezer négyzetméteres sportcsarnok is épül a Mezőhegyesi Ménesbirtokon

2021. augusztus 26. – 11:40

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Egy háromezer négyzetméteres sportcsarnok is épülni fog a Lázár János által felügyelt Mezőhegyesi Ménesbirtokon, írja az Mfor.hu. A négyszintes épület kivitelezőjét most keresik, már jelentkeztek is cégek. Az uniós közbeszerzési felhívásból kiderül az is, hogy a határidő szeptember 13.

A cikkből kiderül, hogy eredetileg 2022 végén akarták átadni a létesítményt, de elég biztos, hogy ez már nem fog menni. És bár az alapkőletétel még meglehet idén, de a 18 hónapos kivitelezés már 2023-ra csúszhat át.

Az épület két részre oszlik: küzdőtérre és fejépületre. A küzdőtér egy legalább 280 fő befogadására alkalmas lelátóval és sportpadló burkolattal kell majd hogy rendelkezzen. Az egésznek modern energetikai rendszere lesz, így geotermikus energiát felhasználó hőszivattyú megy majd benne, napelemmel termelt áramról. A kiírás szerint a nyertes vállalkozó szállítja majd a sportszereket is.

A Mezőhegyesi Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium igazgatója pedig arról számolt be, hogy szeptemberben már a felújított iskolaépületben kezdődhet az oktatás – írja a lap.

A Telex április végén elment egy napra forgatni a választókerületében Lázár Jánossal, a Fidesz Csongrád megyei országgyűlési képviselőjével, aki noha a kormányzásból 2018-ban kivonult – egyesek szerint inkább kiesett –, ma kormánybiztosként mégis gigantikus vidéki projekteket felügyel. Itt bejutottunk a mezőhegyesi ménesbirtok különböző egységeibe, de a hosszú találkozás lehetőséget adott arra, hogy olyan kérdéseket is feltegyünk egy fideszes politikusnak, amelyekre évek óta nem volt lehetőség a magyar politikai nyilvánosság szűkre szabott keretei között:

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!