Két évig álltak a kerékpárútban a zsadányi villanyoszlopok, mert a kivitelező nem számolt velük

2023. november 27. – 11:48

Két évig álltak a kerékpárútban a zsadányi villanyoszlopok, mert a kivitelező nem számolt velük
Fotó: Olvasói fotó, Kiss Ernő / Telex

Másolás

Vágólapra másolva

Igencsak megrázó élményben lehetett része annak, aki az elmúlt évben Zsadányban szeretett volna kerékpározni az erre a célra kijelölt kerékpárúton: a befejezetlen, gidres-gödrös pályát különböző alakzatokban beépített villanyoszlopok tarkították.

A különleges beruházásról két éve már beszámoltunk, a polgármester akkor azt mondta lapunknak: „nem gondolná, hogy van épeszű ember, aki azt feltételezi, hogy az oszlopok a kerékpárútban maradnak”.

Épeszűség ide vagy oda, az arra járó kerékpárosok két évig küldözgették a képeket lapunknak a kerékpárút állapotáról, az csak nem akart változni. Idén novemberben aztán egyszer csak feltűnt egy daruskocsi, és elkezdték áthelyezni az oszlopokat.

Ismét megkerestük a zsadányi polgármestert: hova ez a sietség?

Dudás Árpád elismerte, hogy a kerékpárútnak eredetileg 2021 decemberre kellett volna elkészülnie. Ám amikor a pályázaton legolcsóbb árajánlatot beadó nyertes kivitelező ráébredt, hogy az oszlopokat is át kell helyezni, közölte velük, hogy nem volt jó az ajánlata, 10 millió forinttal többe lesz a kerékpárút.

Fotó: Olvasói fotó, Kiss Ernő / Telex
Fotó: Olvasói fotó, Kiss Ernő / Telex

Fél évig ment a vita, a munka nem haladt, majd végül megszavazták a kivitelezőnek a 10 milliót, csak fejezze már be az utat, mondta a polgármester. Erre további időt követelt, ráadásul a Közbeszerzési Döntőbizottság is megbüntette mindkét felet. Az ügy bíróságra került, a pert első fokon a napokban nyerte meg az önkormányzat: a 73 milliós beruházási összeg 10 százalékát kitevő kártérítést ítéltek meg nekik, idézte fel Dudás.

Közben egy másik céggel elkezdték megcsináltatni az oszlopáthelyezéseket is, így úgy tűnik, decemberre minden kész lesz, lehet kerékpározni majd a kerékpárúton. A polgármester szerint ha másodfokon is megnyerik a kártérítési pert, akkor az önkormányzat nagyjából a pénzénél maradhat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!